De kleuren maken de man

Veel heren gaan wat kleding betreft liever voor comfort en kledingstukken die eenvoudig te combineren zijn. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel maar tegelijkertijd zijn het ook deze uitzonderingen die de regel bevestigen.

Naast het comfortniveau van een kledingstuk en hoe eenvoudig het te combineren valt, is het echter ook belangrijk te letten op het kostenplaatje en de kwaliteit van de stof. Ook de soort stof speelt een belangrijke rol en volgens ‘Mens en Gezondheid‘ (www.mens-en-gezondheid.infonu.nl) zijn deze zomer voornamelijk zachte stoffen en zachte tinten erg in.

Het kopen van nieuwe kleren en deze vervolgens mooi kunnen combineren hoeft daarentegen zeker geen gecompliceerd wiskunde raadsel te zijn. Daarom stellen we hier enkele hippe kleuren voor en hoe deze het best gecombineerd kunnen worden met de kledingstukken die zich reeds in je kleerkast bevinden.

Afwijkende kleuren

Volgens ‘Nummer zestien’ geldt dit najaar de regel: „authentieke vormen maar dan wel in afwijkende kleuren“ en daar gaan wij zeker mee akkoord. Het combineren van diverse tinten zoals basiskleuren, denk blauw, wit en zwart, met accentkleuren, zoals roze, geel en rood, zal dus erg populair worden en vergemakkelijkt bovendien ook het combineren van kledingstukken uit verschillende siezoenen.

Groen

‘Fashion United‘ (www.fashionunited.nl) meldt ons dat groen werd verkozen tot kleur van het jaar 2017. Wat blauw dit najaar was, is groen dus deze lente en zomer: populair. Alle kleuren groen zijn trouwens goed, van mint en mos tot leger en gras. Verfrissende en revitaliserende groentinten zijn het best te combineren met basic kleuren zoals denim, donkerblauw of wit.

Oranje en roze

Een net lichtroze hemd kan je volledige outfit nieuw leven in blazen zonder al te veel moeite.

Voor de echte durvers zijn roze sweaters of zacht oranje schoenen ook een optie maar een simpele lichtroze das doet ook al wonderen. Roze en oranje tinten combineer je best met wit, zwart en zelfs kaki.

Natuurlijke tinten

Neutrale en natuurlijke kleuren zoals lichtbruin, zand, khaki en wit zijn dit seizoen weer een erg grote hit. Een groot voordeel is dat deze trend het combineren van je nieuwe kledingstukken met je oude garderobe erg gemakkelijk maakt aangezien kledij in neutrale kleuren met steevast alles goed staat.

Camouflage/legertrend

De legertrend, het was in en het blijft in. Camouflage is nooit echt weggeweest van de catwalks en is niet zozeer een trend maar eerder een item dat steevast in de garderobe te vinden zou moeten zijn. Camouflage kledij kan namelijk in eender welk seizoen gedragen worden en gaat nooit echt uit de mode. Legergroen, kakikleur en alles daartussenin kan dus ook dit najaar nog steeds gedragen worden.

Exotische prints

Als we ‘Koopman Mode’ mogen geloven dan kunnen dit najaar enkele shirtjes met een print in de vorm van exotische palmbladeren, planten en fleurige bloemen zeker niet ontbreken. Hawaï bloemen, palmbomen, papegaaien, cocktails en kokosnoten zijn dus allemaal items die zich dit najaar op je shirt mogen bevinden en zullen je zeker en vast laten wegdromen over prachtige witte stranden en paradijselijke eilanden.

Related Posts